Невъзможност...
Всеки ден се измислям до теб, всеки час,
но не стига, не стига, а искам...
Не защото не мога добра да съм аз,
не защото не мога да мисля.
Не защото не ми достигат мечти,
те, мечтите, са част от дъха ми.
Полудяла и жива, горчива почти,
надежди в съня ми подхвърля.
Не защото не чувствам, горя от копнеж,
не защото съм твърде критична,
не защото съм слаба копнея годеж
с красива особена личност.
Не защото не смея да бъда сама,
не защото ми липсват капризи,
не защото без повод бледнея от срам,
не защото от малка дъха ти измислям.
Не, ти не си част от моята мисъл
и не чувствам наужким страха си,
без теб аз не мога да дишам...
Не дишам под чужда повърхност...
А въздухът цял е пропит от вини
и мисъл „да беше по-иначе“...
„да нямаше болка“, „да няма беди“,
„да можех до теб да съм винаги“.
Не, не мога, а всичко опитах,
дадох всичко за вечност и миг,
след който не съм любопитна -
не мога, защото не искаш...
© Йоана All rights reserved.
brinne (Мариана Бусарова), благодаря за споделената гледна точка Наистина - несъизмерима, може би това е основният проблем. Опитваме се да прокарваме пътища за любовта в свят, който трудно се поддава на промяна.
Dendu89 (Деница Гарелова), много се радвам
mislitel (Георги Каменов), благодаря!
Щастливи празници на всички!