Jul 11, 2007, 8:33 AM

НЕЗНАЕШ 

  Poetry
1087 0 1
Живееш, твориш, оцеляваш
и трудно надигаш глава.
За въздух се бориш с реката,
с вълните, с живота, с смъртта.

Живееш, твориш, оцеляваш,
с приятел споделяш тъга.
Не знаеш дали ще повярва,
не знаеш за ножа в гърба.

Живееш, твориш, оцеляваш,
от болка, крещейки в нощта.
Вярваш във светлото бъдеще,
вярваш, че сбъдваш мечта.

Живееш, твориш, оцеляваш,
изпитваш безброй страхове,
през мъглата не можеш да бягаш,
не падаш, безкрайно сломен.

Живееш, твориш, оцеляваш
и искаш усмивки да даваш.
Не знаеш кой си, защо си дошъл,
не знаеш какво да поискаш,
не знаеш какво да дадеш
и накъде да поемеш!
Не знаеш защо си роден!
Но знаеш как да живееш,
знаеш как да шептиш
и знаеш как да обичаш!

Живееш, твориш, оцеляваш
и трудно надигаш глава!
През мъглата не можеш да бягаш!
Не знаеш за ножа в гърба!
          15.03.2007г.

© Десислава Захариева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??