Ние целите сме любовта
Обичам те. Сега, когато си до мене
надеждата неистово крещи,
че може твоята ръка ръката ми да вземе
и по света да тръгнем с вдигнати глави.
Обичаш ме. Сега, когато съм до тебе
любовта клокочи в твоите гърди,
та може тя света да преобърне
ако за миг не срещнеш моите очи.
Един до друг сме в този свят озъбен -
аз имам твоето рамо, моето имаш ти,
та страхът от самота ридае в ъгъла прокуден
от нашата любов, и нежност, и мечти.
Вплели ръце по пътя прашен крачим,
в едно туптят наш'те две сърца.
Ще извървим заедно живота страшен,
защото ние целите сме любовта.
© Яна Танева All rights reserved.