Никога не искай да ти казвам,
че ще бъдем неразделни двама
и във всеки миг да ти показвам,
че съм твойта непорочна дама.
Няма нищо вечно във живота,
всеки миг ни дебне изненада
и преломи носи ни възходът,
а студът - божествена наслада.
Никога не искай да ти казвам,
че ще те обичам до полуда
и че правилата ти ще спазвам,
следвайки вековната заблуда.
Няма свободата си да гръмна,
за да бъда кротка домакиня,
обожавам пътеката стръмна
и вкуса на сладката смокиня.
Никога не искай да те моля
за любов, която е спестена
и за съвестта ти да се боря,
ако съм дълбоко наранена.
Няма да прекърша гордостта си,
за да бъда вечната вдовица
и не ще заключа щедростта си
за изгряла влюбена звездица.
© Наташа Басарова All rights reserved.
а ти си прекрасна, мила Наташа.