Угаснала е в мене радостта
Като изтляла миналогодишна шума.
Сега вървя по сухите листа -
заровили и образи, и думи.
Отдръпна се пороят на скръбта
и опустяха пак коравите дерета.
Остава само вечната гора,
затворена в окото на небето.
© Златина Бонева All rights reserved.