Няма значение
кой
какво
как
и
защо,
някога,
на място
едно
или друго
насаме
или не -
започне ли изречение,
следи го добре;
дори след направено впечатление добро;
защото дори да изброи
най-красивите неща,
или да ти каже
колко те обича,
с действия или не,
а може дори
да пледира
с неговите
свалени на земята
звезди;
и да трепери щом затвориш
за миг очи - нащрек бъди;
В минути на съмнение - запомни:
въпреки шансовете,
които даваш ти,
не се лъжи, че ще се промени
или ще забрави как го гледаш отстрани,
щом отива си от дома ти;
навярно отдалечих се от целта си,
може би, но надявам се -
да бъда поне за малко чута;
виждала съм това и преди -
неразказани истории през
призмите
на чужди, познати очи;
Едно разбери:
до време ще показва
колко си му нужна,
дали подир тебе ще тича,
дали цветя от чужди дворове ще къса
за да те впечатли,
няма значение ако:
след всичките
негови поеми каже "но".
Едно ненаказано
добро струва
по-малко от несторено зло.
Но...
© Нина Чалъкова All rights reserved.