Oct 29, 2011, 5:38 PM

Но Любовта не вярва 

  Poetry » Love
810 1 8

Обичала съм тихо. Като кражба.
Със взлом съм се ограбвала лудешки,
а след това невинно съм се раждала
от чужди истини и свои грешки.

Обичала съм остро. Като изстрел,
самоубил поредната илюзия.
 Докато раните кървяли бистро,
по навик съм я галила по бузата.

Обичала съм гневно. Срещу себе си.
Напук на всяко самосъхранение.
 С колекция от страхове и  белези,
надмогнала страха ми, че съм временна.

Обичала съм. Без да пожелавам.
Докато хитро в ъгъла се киска,
се правя, че съвсем не я познавам.
Но Любовта не вярва. И ме иска.

© Христина Мачикян All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??