Oct 26, 2013, 6:05 PM

Но винаги съм много 

  Poetry
957 0 10

Понякога скала се чувствам,

понякога - подритнат камък...

Живея само за изкуство

и то разгаря моя пламък.

 

Понякога се чувствам риза,

несподелена в остра нужда.

Сънят е следствие на криза,

а болката не ми е чужда.

 

Понякога съм сам сред хора.

С мълчание дори говоря.

Почивката ми е умора.

Работя вместо да се моля.

 

Понякога - е постоянство.

Привикнах вече и на жажда.

Понякога - не е пиянство,

но хване ли те, хваща.

 

Понякога дори съм цвете.

Понякога съм огън.

Понякога съм даже двете...

Но винаги съм много.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??