Колко жълти картона е нужно да ви покажем?
Продажният футбол е даже почтенна игра.
Всеки български гражданин, еднакво е важен.
Всеки иска добро и всеки има съдба.
Идва снегът и отново комини ще пушат.
Болката също през саждите ще се провре.
Децата в любимите баби пак ще се сгушат,
но не защото животът им е добре...
Защото го няма баща им, майка им също,
които работят в чужда далечна страна.
Веднъж във годината, само за малко се връщат.
Баба за тях е и майка,е и баща.
Снопът го няма. Само разхвърляни пръчки.
Жълти картони в една груба и подла игра.
Но запомнете: Някога, всичко се връща!
Примери има, достатъчно при това.
© Валентин Йорданов All rights reserved.