Nov 21, 2011, 12:54 PM

Ноемврийски облог 

  Poetry » Love
844 0 10



самотен воин

по жицата до

синьото око на кюрасо

те гледам

и се чудя

как сме толкова малки

а още не сме се загубили

ти и аз

два крехки атома

в небалансиран Космос

съм излишна

си потребен

доколкото си спомням липсваш

усмихни се

напук на

Големия сив свят който

ни забрави в джоба на палтото си

при другите неволи и проблеми

е неделя

и ти вероятно пушиш

аз съм

презрамка на

малка черна рокля

ме събличаш

и разлистваш

всеки ъгъл

по стълба от бедра

по мост от устни

и тихи думи

те обичам

 

бъди ми изречение

бъди ми смисъл

многоточие съм

лъжата свикна

с високите си токчета

и с минижупа

есента не ме прегръща вече(р)

тихичко заеква

между редките ѝ зъби се процеждат

паднали листа и звук от клаксон

а докато ноември е в оставка

пейките отменят всички срещи

ти не ми говориш

зимните панелки щръкват

прибират гащи и пердета

настръхнали зърна от кестен

се търкалят подир мене

нима си ме забравил вече

студ ме хапе по петите

отваря рана помежду ни

а вятър пъшка учестено

в греховна свалка с буря

и съм прозрачна

съм утопия

разделите са трудно нещо

 

всъщност

една неслучена любов ме дебне

ме люби грубо и припряно

повдигнала подплатата

се клатим в ритъм

се хващаме на бас

дали отново ще ти звънна


© Пепър Формаджи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • доколкото си спомням липсваш
    усмихни се
    напук на
    Големия сив свят който
    ни забрави в джоба на палтото си


    обичам ти думите безкрайно.благодаря, че ме събуди
  • БРАВО! Леле, невероятно добро! Поздрави!
  • Браво!

    "усмихни се
    напук на
    Големия сив свят"

    Неделя е... и утре пак!
    Усмихни се, Пеп!
  • "една неслучена любов ме дебне"
    Хубав свободен стих!
  • Хубава картина си нарисувал!
  • Страхотно!
  • Е... много!
    Браво!
    ... наистина нямам думи!
  • зимните панелки щръкват



    прибират гащи и пердета
    Супер!!! И накрая също!!!
  • Хареса ми.
Random works
: ??:??