Nov 5, 2006, 12:32 AM

Ноемврийски сняг 

  Poetry
509 0 3
Ноемврийски сняг
сутринта заваля,
леко прехвърча
и ми влезе във врата.
Шапката наложих
яката си вдигнах,
ръкавици кожени
на ръцете си сложих.
На краката обух
по-дебели чорапи,
прогнозата чух
и отворих вратата.
Но снегът бе спрял,
а слънцето печеше,
направо заврях
и ми стана горещо.
Върнах се отново
и дрехите хвърлих
вратата отворих
и...направо замръзнах!....
Снегът пак валеше,
а слънцето се скрило
и по студено беше
ветровито и противно....
И отново се върнах
и пак се навлякох,
но часовника зърнах
и се отказах...
А навън пак печеше
и сняг си валеше
животът си течеше,
дори и премръзнал...

© Живко Желев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??