Nov 23, 2014, 12:53 PM

Ноемврийско 

  Poetry » Love
582 0 3

Не мога вече стихове да пиша.
Не помня как думите да уловя.
Написах много, изговорих повече,
научих, че понякога е нужно да мълча, че няма думи...
Вървя със тебе - ръка в ръка.
До магазина и обратно, мълчешком.
А викат думите във мене
и мога да говоря сякаш цял живот.
Защото грее ноемврийско слънце
и вплита в очите ти искри.
Навън мирише на закъсняло лято,
а аз искам да е хладно, да се сгуша в теб...
Да те слушам вечер, да мълчим,
да търся погледа ти над чашата с кафе,
да съм причината да се усмихваш денем
и онази, заради която да не спиш.
Искам да ти кажа още много -
но ти ще ме прекъснеш, ако прекаля!
Затова да каже всичко позволявам
само вплетената ми във твоята ръка...

© Марина Петкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Женска нежност. Хубаво!!!
  • И на мен ми хареса твоя стих, Марина!
  • Много талантливо сътворена творба си създала, Марина!Понякога ръцете говорят много по-добре от устата.По-добре без думи, отколкото излишни
    думи. Радвай се на любовта и се научи да разшифроваш мълчанието!
    Поздрав от мен и приятна вечер! Пиша ти едно голямо 6.
Random works
: ??:??