Jan 24, 2008, 8:25 AM

Номерът на вековете 

  Poetry » Phylosophy
622 0 13

Богините свалиха шапки,

разстрелно сплетоха коси,

амброзия се стичаше на капки

в мелодии на Бах и Дебюси,

танцуваха богините божествено

в омаята на луд копнеж,

купонът се завихряше тържествено

в магията на луд кипеж

и с устните облизваха нектара,

обилно лееше се алкохол,

доказваха чрез митологията стара,

че царят винаги е гол,

макар да бе облечен с дрехи,

обшити с диаманти и рубин,

захвърлил бойните доспехи,

достигнал небосвода син,

седеше в пълния си блясък

на своя непостигнат трон,

положил в кулите от пясък

кивота, стария закон,

на който кланяха се боговете,

разложени от секс и алкохол...

Но, скриха номера си вековете,

че царят винаги е гол.

© Димитър Станчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??