Oct 19, 2006, 12:19 AM

Нощ е... 

  Poetry
535 0 3

Нощ е!
Лисугерът
лови мишоци.
Препускам,
като че ли гоня смоци.
Отгоре
намигат ми звездите.
Прозявам се,
съчувствам на петлите.
Прелитат
разни дребни буболечки.
Студът
изритва сънените мечки...

Нощ е...
Подскачат
мишките в тревата.
Направо
на лисугерът в устата.
Извил снага
блещука сърпът лунен.
Студът трепери,
той винаги е гузен...

© Атанас Коев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??