Feb 10, 2012, 6:18 PM

Нощ и геометрия 

  Poetry » White poetry
653 0 1

Разпръсната на хиляди парчета.

Любов. И всичките я придружаващи -

страст

и ревност,

и безсъние,

безпътие и много кръстопъти,

копнежи,

странни розови измислици,

безсмислени тревоги

(и смислени, по-рядко).

Разпръсната на хиляди парчета.

Любов.

Безсрамно гъделичкаща и пареща,

безумна,

бягаща от скрупулите в полунощ,

сътворяваща изящества,

посрещаща зората

и най-вълнуващите летни изгреви.

Любов.

Разпръсната на хиляди парчета -

там между редно и нередното,

и магично,

а двама тайно я събират -

в полунощ...


27 юли 2011

© Пламена Троева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво, Плами!
    Много ми хареса!
Random works
: ??:??