Нощ в Андалуси́я...
Денят се скри зад хоризонта
потъна в мрак Андалуси́я –
безброй красавици страхотни
нощта изпълват със магия...
Китара някъде във мрака,
(но не от вятъра!) прозвънва –
тя в страст красавица там чака,
когато над света се стъмва...
Нощта е тъмно-теменужна,
ветрец повява от звездите
и носи Страст във тази южна
Земя – зачената в мечтите...
... Китарата внезапно млъква
и става ти-ихо, безметежно –
и само Вятърът полъхва
в нощта... Добавяйки ѝ нежност...
... Понеже щом със ласки южни
красавица една такава
си грабнал, вече е ненужно
с китарата да продължаваш!...
... Безсънна нощ в Андалуси́я...
О нощ на развилняли страсти!...
Любов и ревност в теб се крият –
тъй често, но с ками́ пристрастни!...
... Когато се развиделява
пак южно Слънце се усмихва
и пак Живота продължава,
но малко Страстите утихват...
24.09.2020. / Едно време в Андалуси́я
© Коста Качев All rights reserved.