24.09.2020 г., 14:23 ч.

Нощ в Андалуси́я... 

  Поезия » Друга
225 0 0

 

Нощ в Андалуси́я...

 

Денят се скри зад хоризонта

потъна в мрак Андалуси́я –

безброй красавици страхотни

нощта изпълват със магия...

 

Китара някъде във мрака,

(но не от вятъра!) прозвънва –

тя в страст красавица там чака,

когато над света се стъмва...

 

Нощта е тъмно-теменужна,

ветрец повява от звездите

и носи Страст във тази южна

Земя – зачената в мечтите...

 

... Китарата внезапно млъква

и става ти-ихо, безметежно –

и само Вятърът полъхва

в нощта... Добавяйки ѝ нежност...

 

... Понеже щом със ласки южни

красавица една такава

си грабнал, вече е ненужно

с китарата да продължаваш!...

 

... Безсънна нощ в Андалуси́я...

О нощ на развилняли страсти!...

Любов и ревност в теб се крият –

тъй често, но с ками́ пристрастни!...

 

... Когато се развиделява

пак южно Слънце се усмихва

и пак Живота продължава,

но малко Страстите утихват...

 

24.09.2020. / Едно време в Андалуси́я

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??