Aug 13, 2019, 7:23 AM

Нощен крадец 

  Poetry
284 4 7

От всеки облак взимах капка дъжд,

в среднощна лекота на лунен полет.

Събирах часовете наведнъж

и сънни приливи отпращах с полъх.

 

Разстилах лунен прах по сто пътеки,

че исках светлината да те води.

Очаквах теб и твоята утеха –

да спре душата моя все да броди.

 

Крадец съм и дано не ме накажат,

от тия кражби храня самотата.

Погледна ли в нощта – звездите плачат,

ала шумът попива в тишината!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??