Jan 20, 2018, 3:02 PM  

Нощна пиеса 

  Poetry » For kids
677 5 17

Грейнало е днес небето
през прозорчето и ето –
свети приказно таванът
в звездна, празнична премяна.

 

Зад завесите ефирни
вятърко соната свири
и с листенцата, унесен, 
разиграва ми пиеса.

 

После тихичко луната
спуска пръсти по земята
и в падьом, с балетни стъпки,
гали всички цветни пъпки.

 

Най-накрая ме понася
мека, облачна каляска
и посипват куп звездички
прах във моите очички.

© Миглена Миткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??