Jan 17, 2014, 6:17 PM

Нощна среща 

  Poetry » Phylosophy
508 0 5

Нощна среща

Смъртта ми беше! Спря пред нас,
погледна, но не ме поиска-
или не беше моят час,
или ѝ хрумна друга мисъл.

Вилня с косата цяла нощ,
а аз, ни жива, ни умряла,
ръка не мръднах от немощ,
но изгрева посрещнах цяла!

И само вярата тук, в мен,
бе окосена до основи...
Да беше мощен дъб, бук, клен,
как бих могла да имам нова?

Но тя, тревицата, след нож
си знае-по-зелена никне!
Докато в ясна, звездна нощ
и двете в пътя бял ни викнат...

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??