Jan 4, 2012, 2:12 PM

Нощта на Нова година 

  Poetry » Other
607 0 2

Нощта на Нова година

 

Звънящи струни,

отвъдни погледи,

изпято утре,

влудени пориви,

насечен ритъм,

душевна лирика,

в оная нощ

безбожно приливна.

Кавал, разплакал

душа китарена,

здрачена нежност

в праха на стаята,

думи, настръхнали

от толкоз казване,

устни – изпръхнали,

самонаказани.

Тя,  тази вечер

е май измислена,

не сме реални

и не е истина,

но ще я помним

с интимен  трепет

в китарен звън,

в кавален шепот.

© Петя Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??