Dec 19, 2008, 7:47 AM

Нощта ще бъде топла... 

  Poetry » Landscape
534 0 2

Портокаловият остров сред сивотата на безкрайните следи

отразява се  в стъклото на измъчени души от радост.

А смъртта дебне под ръката божия, голяма и могъща,

само нейде тъжният комин пуши с остатъци от дим.

 

Под тази красота синьото небе се крие с було,

от другата страна измъчени души оставят лилава следа,

само старата липа с окапали листа космата е ръка,

която иска с нежността си тревата влажна да притисне.

 

Лилавото кълбо, рязано с нож от мрамор,

седи над заспалия живот сред новите огнища,

бавно ще заспи всяка душа, обляна от топлината на нощта,

всеки сам ще се събуди от студенината на града...

 

 

© Атанас Къшев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • И на мен ми се ще да си поизмъча душата с радост
    А сега е застинала в неразбиране
  • Впрегнах всичкото въображение, с което разполагам (не е малко, повярвай), нооо... нито успях да си представя картината, която описваш, нито пък разбрах нещо.
    Извинявай!
Random works
: ??:??