May 6, 2019, 7:43 AM

Нося те в сърцето 

  Poetry » Civilian
705 1 0

Традицията наша повелява -
да бъда верен българин до края!
Земя юнашка мене е кърмила,
оставам вечно тук,  Родино мила!

 

С кръв и сълзи е пръстта пропита,
с пот и труд е всеки залък свиден.
С хиляди животи свободата заплатила,
но духа си силен нивга несломила.

 

Във вековете вечно ще пребъдеш,
в сърцето нося свято име!
Българийо, ти наша майко мила,
прекланям се и горд съм, че те има!

© Пламена Владимирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??