Mar 17, 2007, 6:49 PM

Ноти 

  Poetry
729 1 8
Понякога във мене се прокрадва
една фалшива като крясък нота.
Тя иска със лъжа да ме зарадва,
да ми отнеме вярата в живота.

Да ме накара бързо да забравя,
че съм и слънце, и трева, и лято.
Но старите мечти не изоставям
дори да съм нечувано богата.

Аз цяла съм от обич изтъкана -
душата ми не вярва във лъжата
и чуя ли на лятото камбаните,
аз ставам много смела и богата.

За мене любовта е синя радост.
Прогонвам думи, доводи фалшиви
и бързо ставам светла, ставам младост,
очите ми изгарят всичко сиво.

И пак съм искрена, и пак обичам,
и вярвам в красотата и в живота.
И все по дирите на здрача тичам,
за да догоня най-добрата нота.  

© Нели Вангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??