May 16, 2015, 11:41 PM

Нотите помагат 

  Poetry » For kids
850 0 1

- Кой ще ни спаси от злото?
- До-до-до-до-до .................. /доброто/.

- Кой пресича равнината?
- Ре-ре-ре-ре-ре ................. /реката/.

- Кой се скри под канапето?
- Ми-ми-ми-ми-ми .......................... /мишлето/.

- Кой "родил" е камиона?
- Фа-фа-фа-фа-фа ...................... /файтонът/.

- Тя се слага на чорбица...
- Сол-сол-сол-сол-сол .................... /солчица/.

- Кой ли плаши пак децата?
- Ла-ла-ла-ла-ла ....................... /ламята/.

- А кого ли пак обраха?
- Си-си-си-си ...................... /сиромаха/.

- С него прави се салата...
- До-до-до-до-до ...................... /домата/.

Марин Тачков
"Две и 200", 2007 г.

© Марин Тачков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздравявам те, Марине, за хубавото детско стихотворение, което може и да стане игра!Хубав неделен ден!
Random works
: ??:??