НОВ ЧОВЕК
От утре ще съм вече нов човек.
Ще се откажа от вредните навици.
Замислям го още от предния век.
Не понасям ироничните намеци.
Алкохолът ще ми е враг номер едно.
Цигарите ще забравя какво са.
Жени, изневери? Това пък защо?
От лъжите, вече ме втриса.
На мравката, път ще направя.
Никога не бих ударил дете.
Злоба и завист аз ще забравя.
Пари ще печеля, само с ум и ръце.
А вий ми вдигнете паметна плоча.
Напишете на нея: той беше юнак!
Снимката аз сам ще си сложа.
А вдругиден ще съм си същия пак.
© Ник Желев All rights reserved.