Jan 1, 2018, 1:54 AM

Нова година 

  Poetry
261 2 9

Изпращаме тази година,
от слънце, любов и късмет.
Горещите чаши със вино
ми връщат копнежа за теб.

Усещам, че всичко е живо.
Земята! Тревата! Пръстта!
Поглеждам – небето е криво.
Изреждам от огън слова.

Любов, за която треперих?
Напротив! Избягах от плен.
Живот не успях да намеря,
в цъфтежа на пролетен ден.

На залеза цветен помахах.
Откъснах букет красота.
Годината стара изпратих.
И Новата хванах с ръка…


 

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??