Aug 5, 2009, 3:43 PM

Новините днес 

  Poetry » White poetry
747 0 1

Не мога да повярвам на новините днес,
чета, шокиран съм, изпадам в стрес.
Загинали хора в катастрофа жестока,
умрял човек от пробойна рана дълбока.
Война се подготвя в някаква държава,
броени часове до началото остава.
Боси дечица по счупени стъкла вървят,
за музикален фон - оръдия гърмят.
Престъпници-рецидивисти разхождат се свободно,
облечени скъпарски, елегантно, модно,
с автомобили лъскави и мазни,
в главите алчни, в сърцата празни.
Изсечени гори, обширни и вековни,
гори животворни, гори дъждовни.
Гадости изтекли във реките,
умрели рибите, изсъхнали върбите.
Каквото пипнем, го рушим,
открием нещо ново, назад вървим.
Няма въздух, няма вода,
няма да ни има скоро на тази Земя.

© Никой Нищо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??