Dec 12, 2009, 12:00 AM

Новолуние 

  Poetry » Other
415 0 8

НОВОЛУНИЕ

 

Омърлушена е бялата Луна.

Крайчецът ù гризнало е Слънцето,

прегладняло за това парче земя,

от лунната ù гръд откъснато.

 

Сега се чувствам като нея,

с пригризано от болка тяло.

Наранена се опитвам да живея,

все едно, че съм си цяла.

 

Така гризе ме нощ след ден животьт.

Тялото ми намалява бавно.

Скоро ще се скрия от лицето на Земята

и небето ще остане празно.

 

© Албена Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??