Oct 22, 2006, 12:29 PM

НЯКОИ ДНИ СА КРИТИЧНИ... 

  Poetry
624 0 6



НЯКОИ ДНИ СА КРИТИЧНИ...


стремления различни
преплитат се в спирали,
танцуваме със сенките във мрака
и не се досещаме дори...

НЕ ПОМНИШ РАЖДАНЕТО си,
нали?
А светлината е зад ъгъла!
просто СПРИ!
спри да се ВЪРТИШ ВЪВ КРЪГ 
и ПОГЛЕДНИ...
там няма Mрак!

някои дни са критични,
въртим се в спирали,
но можем...
можем да хвърлим запасния,
можем да разперим ръце,
да полетим в неизвестното,
можем...

колко неща можем да правим!
а колко са ни жалки желанията...
сведени до нашите бедни тела,
да сме нахранени,
на топло и защитени...

Някои дни са КРИТИЧНИ!
Използвай ги
да пречупиш визията си
за света и може би
на другия ден
ще се радваш да видиш
росна капчица в тревата така,
както би се радвал
на раждането на собственото си дете,
както би се радвал
ако изведнъж се почустваш волен
като птица и полетиш в простора...
безгрижен и СВОБОДЕН!

 

© Атанас Коев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??