Nov 3, 2012, 1:25 PM

Някой ден 

  Poetry
752 0 13

---

"Не искам и да знам какво купуваш,

но аз на този свят съм просто гост,

все някой ден ще трябва да пътувам..."

---                                 Валентин Чернев


На този свят за малко ще съм гост -
за, има-няма, няколко години,
а всяка обич става крехък мост,
по който към отвъдното ще мина.

И трябва ли да стискам този свят
с гласа на нежен зов?
Или не трябва?
Днес дланите отслабват своя хват,
и силата на повика отслабва...

Изтича по ръцете ми вода,
но зная, че и дните ми изтичат -
измиват и последната следа
от влюбения поглед на момиче.

Премина ли от другата страна,
аз пак ще ви обичам и не питам
ще има ли за мен сълза една.
Достатъчно са плачещи върбите.

 

---

© Станислава All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??