Mar 5, 2007, 11:33 PM

Няколко въпроса за живота... 

  Poetry
700 0 2

Наглост....що за дума е това?
Злоба...колко често хората я чувстват?
Смисъл...къде е той,когато най-много ни трябва,чувстваш че го има,а защо? Нима трябва...?Просто сме приели всичко за логично и взаимно свързано...Какво ни доведе до тази мисъл,да не би да сме се самосъздали,че да знаем. Когато човек създава нещо,то има точно определено предназначение,но когато не сме го направили ние? Когато творението е някак неусъзнато не би трябвало да имаме думата. Аз чувствам,аз мога да почувствам болка и това има смисъл,това е реакция за самозащита на организма, но когато чувствам-когато мразя...защо го правя?Нима това е друга защитна система?
 Слабост!... Tова ли ме кара да настръхвам, да се плаша или просто факта, че има нещо, което не знам, нещо, което има някакъв скрит смисъл, който никой, никога не е намерил... нещо,което може да е за добро, но може би и за лошо...
Наглост? Това ли е думата, с която обозначаваме лошите постъпки. Наглец? Това ли е етикета, който залепяме на всеки човек, който не ни се е понравил с някакво свое действие...
Що за живот водим? Кога ще се научим да се самоуважаваме и ценим, кога ще се научим да се усмихваме на съседите си, а не да ги ругаем, кога ще започнем да наричаме колегите си “моят колектив” вместо “купчина глупаци, които не заслужават да са тук, колкото мен”
Не мога да ви разбера, когато ми казвате "обичам те"... Що за чувство е това и нима някой знае какво е всъщност?... Някой почувствал нещо, го кръщава, но как другите разбират какво е почувствал той, как те разбират, че чувстват същото, как го кръщават със същото име, щом нямат представа какво е всъщност?... Мога ли да видя аз мравка и да я нарека слон - ДА! Но това не значи, че тя е слон, нито, че може да ме прегази и всеки би ми се изсмял!...
ОБИЧАМ ВИ!...
А сега? Как ви звучи това?...


 


 

© Елмо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ами, Елмо, въпреки, че съм сигурен, че не питаш мен, все пак, като читател, ще ти кажа, че ако някой наистина вярва много силно, че мравката е слон, то тази мравка може да направи доста поразии... Ако знаехме какво е човекът, какво е любовта, какво е щастието, какво е истински справедливото общество, съвършеното общуване, и всички други "какво е...", то този сайт просто нямаше да съществува и ти нямаше да питаш... Въпросите ми харесаха и начина, по който ги задаваш, но струва ми се, трябва да ги зададеш тези въпроси навътре - към себе си, и така формата ще бъде или есе или стих, а защо не и разказ.
    Поздрав! И Не спирай да питаш и да търсиш своите отговори
  • Моля да ме извините...Не е стихотворение,а по-скоро разказ
Random works
: ??:??