Светът се събужда,
с усмивка изгрява денят...
Някъде някой сънува
и не иска да свършва сънят...
Денят е горчива реалност,
сънят - красива мечта,
някъде някой не иска
да бъде част от света...
Сиви спомени плуват
в деня сиво студен,
пъстри тонове багрят
съня омайно творен...
Някъде някой заспива,
плачейки тихо в нощта,
уморен от нестихваща болка
и безцелна сива празнота...
Някъде някой заспива,
търсейки утеха отново в съня...
© Мария Стоянова All rights reserved.
търсейки утеха отново в съня... ;( ;(