Няма да угасне
Надежда изпълва сърцето ми нежно
любовта ще оцелее в бурите страшни.
утрото ще грее с усмивка, няма да е тъжно,
а спомените и чувствата не са грешни.
Всяка вечер те чакам в постелята
мисълта изпълнена с надежда те следва
да те забравя не мога, така гласи повелята
моето време е малко и бързо напредва.
Във времето любвта ще победи
огънят в душата няма да изгасне
отново ще го палят ярките звезди
жаждата, надеждата ще порасне.
Щастлива заспивам в нощите
бодра се взирам в утрото ранно
търся твоята топлина и срещите
ще целувам ръцете, очите по равно.
Моят път към тебе ще бъде открит
ще ме будиш в ранно утро като Зорница
няма да угасне огъня, ще бъде с жар покрит
ще ме топли, ще ми свети ясна звездица.
© Йонка Янкова All rights reserved.