Jul 31, 2014, 10:28 PM

Няма как.... 

  Poetry
406 0 1

Няма как ти да знаеш през какво съм преминал...

Няма как ти да знаеш какво има в мен.

Няма как... Ала знай - всичко това не е минало -

ами ще продължава до последния ден.

 

Няма как да изтръпна аз сега - пред отвъдното.

Няма как да се побоя - дори от смъртта.

Няма как... Просто нося в мен късче безсмъртие -

или обичта ми - която свети в нощта.

 

Няма как да те завлекат и тебе - във блатото.

Не, ръка ти подавам - и измъквам те аз.

Тъй е - все още имаш ти верни приятели -

които са по-силни от тъмната власт.

 

Кой изобщо се сеща за нас - и ни вижда?

Никой - макар че готови сме за сблъсък нов.

Ала знай - ако все още не съм си отишъл -

то е, защото ме пази тя - вашата любов.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Подход на рицаря,преборил страховете си.
    Ръждивите петна по съвестта изтрил
    с последните остатъци доверие.
    За раните получени простил...
Random works
: ??:??