Jan 27, 2021, 11:02 PM

Обелиск 

  Poetry
312 3 8

С трептене, будна в малката ми шепа,

блещукай ти свещена светлина.

И истина в сърце като комета

с искри да озарява синева.

 

Събираш ли за дълг сълзи вселенски,

на грешниците гроба не търси,

защото Дявол мрежите си лесни

е хвърлил някого да омърси.

 

Когато носиш късче от звездите,

защо не бликва в люлките ни глас?

Заветен пулс да тупка от дедите

и щедър ангел да запее в нас.

 

Но щом достигнеш чудодейна сила

на тайнствен лъч от везан лунен диск,

надеждата добра ще е вградила

в сърцето своя ярък обелиск. 

© Цветето Б. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??