Aug 13, 2009, 12:35 PM

Обеща ли ми 

  Poetry
735 0 6

 

Обеща ли ми

 

Погали ме...

и разтопи тъгата ми

със топлите си длани.

Сладоледено разтече се

душата ми.

Без ледения блясък,

на солени езера

очите заприличаха.

От ръцете ми,

прегръщали предатели,

посипаха се ябълкови цветове.

Кълнове от нежност

пеперудено усетих

във сърцето.

Събуди ме,

както слънцето

с целувка буди

заспалото поле

след люта зима.

Минзухарени утра

и теменужни вечери

ми обеща...

 

Сега ме питаш:

„Обещах ли ти?

Кога?”

© Илиана Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??