Sep 2, 2023, 4:52 PM

Обещах ти 

  Poetry » Love, Free verse
434 2 4

Обещах да бъда с теб,
в добро и зло, в дъжд и мъгла,
под слънцето и под Луната,
в небесата, в дъното на морето.
Обещах да бъда твоето одеало,
през всички бури и урагани…
да бъда твоя приятелка,
спътница и любима…
Обещах да те обичам,
в смеха, в сълзите…
да те обичам със силата
на цялото ми същество,
да те обожавам като Бог.
Обещах да те обичам
през деня, през нощта,
под звездите
и под тъмната луна,
до мен, и в далечината.
Обещах да те обичам
с здрав разум
и безумно лудо.
Обещавам ти, либе мое,
че няма да пусна ръката ти,
приютена в обятията ти,
винаги да те прегръщам…
 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??