Nov 18, 2021, 8:53 AM

Обет 

  Poetry
459 6 7

Да си свием гнездо, там сред скалите,
далече от вятър, от дъжд и от глъч.
Над приспивният шум на вълните
да ни буди слънцето... с първия лъч.

Да си свием гнездо, там сред скалите,
да е крепост за две туптящи сърца.
Да срещаме заедно с изгреви дните,
по залези дивни... да ни спира дъха.

С букет от звезди във вечерния мрак,
луната тихо да слиза при нас.
По лунния сърп, от вселената знак,
да танцуваме двама... нашият валс.

От умора, щом натежават очите
и телата ни млади се сливат в едно,
когато съзвездия гаснат в зорите,
да заспиваме в нешето топло гнездо.

Да си свием гнездо... сред скалите,
да ни пазят от огън и лед.
Благословени да са ни дните...
с тази клонка се вричам на теб!

08.11.2021г.

 

*Вдъхновено от коментар на pastirkanaswetulki(Мария Панайотова)

© Теодора Атанасова All rights reserved.

  564 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??