Apr 13, 2007, 9:04 AM

ОБГРЪЩАНЕ 2 

  Poetry
480 0 6
Този път на къде ме отвежда?
Две очи срещу мене летят
и заплетен в тях като в прежда
ме изяжда до свършек света...

Зад гърба ми проскърцва тревога
и сковава до болка страха...
А се гърчи в лавина от огън
притеснената моя луна...

Разпиляла от себе си пръски
да ме пази от крачка встрани,
като кученце малко, да търси
своя път - мойте топли очи...

Обгърнати вече сме с нея
от взаимност допълнени вече...
Над всички летим и се смеем
аз до лунност, а тя до човечност...

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??