Aug 21, 2012, 10:44 AM

Обич 

  Poetry » Love
713 0 0

Усещам мирис в пъпка спяща.

Усещам, че се ражда цвят,
след миг от пъпката блестяща

роди се роза с девствен аромат.

 

Неoбозрима, божествена, тайна...

Носеща в себе си кълна от плод.

С трепетна обич, докрай всеотдайна

в едничкия смисъл на този живот.

 

Не таз голата, измамната, днешната,

изрисувана с пращящ силикон,

за секс и пари тя, грешната,

превърнала се в лигав нагон.

 

Носеща незаслужено име любов,

нагла, безпардонна, цинична...

Сребровлюбена в образа нов.

Без непорочни места, неприлична.

 

Със теб прощално се сбогувам,

съблазън, пошлост, голота.

От себе си, грешника, се срамувам,

че някога си ми била мечта.

© Динко Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??