Jun 6, 2020, 12:24 PM

Обич моя, добре си дошла! 

  Poetry
1147 10 13

 

На вратата ми, ти ли почука,

моя обич! С летния дъжд.

Той се спусна бързо в улука.

Мен докоснаха ласки на мъж.

 

Ти ли беше в среднощния вятър

разпилял се в мойте коси!

Във целувката, дето очаквам

и във тъжни, и в радостни дни.

 

И, навярно пак ти си била

в онзи, първият плач на детето!

И във силната мъжка ръка

с нежност галила мен по лицето.

 

Обич моя, добре си дошла!

Днес и утре! Дордето съм жива!

Във наследство на мойте деца,

теб оставям! Дано са щастливи!

© Руми All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??