May 22, 2013, 9:32 AM

Обич, недокосната от грях 

  Poetry » Phylosophy
548 0 3

В живота крадешком ако надничаш,

лъжовен огън ще те изгори!

Не се погубвай сляпо да обичаш,

но без любов останеш ли– боли!

 

Обичай, ала в чувствата си мъдър

бъди, не разпилявай доброта–

и нека в светли спомени пребъдат

приятелството, вярата, честта!

 

Защото е безценен всеки изгрев

и всеки залез, в който блика смях

от чистия и утоляващ извор

на обич, недокосната от грях!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??