Apr 20, 2011, 11:53 PM

Обич от Бога 

  Poetry » Other
902 1 24

Тази обич е таен скрижал,
писан с топлия почерк на слънцето –
никне право от камъка зрънцето,
без да знаем кой тук го е сял.

Тази обич не ражда деца
и не брули звезди в юлски вечери,
не стопява айсберги и глетчери,
не погубва съдби и сърца.

Тази обич е кротка сърна -
вместо в страсти, се къпе в търпение.
Не ревнува, не търси вина,

не изражда съня във кошмар,
не превръща смъртта във спасение...
Тази обич от Бога  е дар.

© Владимир Виденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??