Jan 7, 2024, 10:35 AM  

Oбич, за която да умреш 

  Poetry » Landscape
127 3 7

Очаква с трепет старият квартал
да падне сняг, да стане чисто, бяло,
да възвести прекрасното начало,
на нов живот – под преспите заспал.

 

На пролет се преструва и комай,
омръзна му калта на тази зима,
мъглата – сива и необозрима,
и вятър болен – свил се на кравай,

 

там в тъжните, подсмърчащи улуци,
изплакали греха на този свят,
а дните ревматичните болят,
от мъка криви, озлобени, куци.

 

Но зная, че в студена ясна нощ,
ще се открехнат тихо Твойте двери
и всеки свойто чудо ще намери,
пречистен ще е в снежния разкош,

 

градът. И ще си спомни пак кварталът,
как въздухът искри студен и свеж
щом с обич, за която да умреш,
ръцете на снежеца го погалят...  

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??