Oct 9, 2009, 12:49 PM

Обичам те 

  Poetry » Love
1105 0 16

Обичам те..

Триптих

 

1.

Изтрий, море, следите ми по пясъка –

ненужно е за теб да знаеш кой съм,

но запази поне едно „Обичам те!”,

което съм написал със сърцето си,

за да го видят чайките и мигом

да огласят навред това, което

е моята до днес голяма тайна:

О

б

и

ч

а

м

 

т

е

!

 

2.

Дори вълните да изпият

една след друга буквите по пясъка,

написани в часа на радост...

Дори и чайките да замълчат,

 учудени, че върху пясъка

са само мойте знаци,

написани в мига на мъка...

Дори да знам, че ти си тъй далече,

че ти дори не подозираш

колко съм самотен...

Пиша:

„Обичам те!

Обичам те!

 Обичам те!”...

И морските вълни притихват.

И чайките с крилете ми помахват.

И ти към мене в спомена политаш...

 

3.

Едни и същи думи са, а всъщност

различно в мене вече отзвучават.

„Обичам те!” бе музика могъща.

„Обичам те...” бе знак, че заминаваш...

 

Живодар ДУШКОВ

 

© Живодар Душков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??