Mar 7, 2011, 7:03 AM

Обичам те 

  Poetry » Love
1487 1 3

  „Обичам те!” -
Не, моля те, не ми го казвай!
„Обичам те!” -
Не се доказвай!
„Обичам те !“ -
Това ми казваш.
„Обичам те!“ -
И иска ти се да го вярваш.
„Обичам те!“ -
Отново ми повтаряш.
„Обичам те!“ -
И ти повярвах.
„Обичам те !“ -
Накара ме и аз да кажа.
„Обичам те!“ -
Направих всичко, за да ти докажа.
„Обичам те!“,
А днес си заминаваш.
„Отивам си!“ -
Ще те попитам -
„Как...? Нали  обичаше ме...?!“
Невинно ще ми отговориш ти:
„Нима не знаеш? Tук всичко е игра -
Да - думи силни казваш, но не вярваш на това
И фразата така във въздуха  остава?
А  ти...? Наистина ли ми повярва?!“

 

„Обичам те!“ -
Ще кажа утре аз на друг.
„Обичам те!“ -
И трябва да повярва.
„Обичам те!“ -
Ще го прегърна.
„Обичам те!“ -
И ще си тръгна.
„Обичам те!“ -
Сърцето аз ще му изтръгна.
„Обичам те!“ -
Ще се обърна.
„Обичаш ме?“ -
Наистина повярва.
„Обичаш ме.“ -
Не знаеш ли?... Такава е играта -
Така се казва, без да се доказва,
Като игра на покер - лъжем се взаимно,
Но не бива да се вярва тъй наивно.
И по  закон неписан - побеждаваш,
единствено щом бил си вече победен.

© Кикито All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Кикито, пробвай се в прозата. Поезията явно не ти е силна страна.
  • Закона не важи при истинска любов
  • "И по закон неписан - побеждаваш,
    единствено щом бил си вече победен"-
    ми тоз закон не е за мен.
    А и победа няма в любовта,
    това го знае този, който я позна.
Random works
: ??:??