Dec 18, 2023, 11:30 AM  

Обичам този град 

  Poetry » Strict forms
234 7 10

 


Обичам този град, когато ням
и глух е сутрин. Още си доспива
и вятърът с посока променлива
разнася листите насам-натам.

 

Издига се над всичко сънен храм,
мъглица нежна с обич го обвива,
студена, а посвоему красива
е утринта. Каквото трябва – знам.

 

Каквото не, не искам и да зная,
не искам нищичко да променя.
Не чакам ни тълпите, ни трамвая,

 

деня настъпващ в нищо не виня,
дете е още. С него си играя.
В очите му отглеждам си съня...

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??