С два пръста бръкнах и я извадих.
Помачках я малко с ръце.
Не знам каква гримаса направих,
но срещу мен, уплашено, стоеше дете.
Държах я в ръка. Беше омекнала.
Извадих кибрит и й запалих върха.
Всмукнах дима и отровата лепкава.
С кафе и цигара, започва денят.
© Ник Желев All rights reserved.