Oct 11, 2006, 2:28 PM

общество 

  Poetry
513 0 2
По безличните улици,
един образ се откроява,
един образ жадуващ
за съпричастие.
Един силует,
се откроява и в мракът
там някъде стаен,
да пречупи иска
бунтът на младежа,
като сянка се слива
с него.
Морал.
Отвсякъде задушен
младият прекланя
глава на обществото
което само чака
да го обезглави,
да стане като тях,
безличен.
Искат те,злорадо
да изпусне той,
магическите мигове
на своята бурна
независимост.
Да го пречупят,
склонят,обезличат,
клонират.

© Тарададам All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??